Bli slank med mindfulness


Å spise er noe man bare gjør uten å tenke noe mer over det. De aller fleste av oss har et ganske bevisstløst forhold til spising. Vi kjenner at vi er sultne og så spiser vi. Eller vi kjenner at vi har lyst på noe godt og så går vi til kjøleskapet og ser om vi finner noe. Noen ganger spiser vi også for å fylle et tomrom inni oss, fordi vi er lei oss, kjeder oss eller bare fordi vi liker å ha noe å spise på når vi ser på TV. Ikke rart at det fort kan bli litt mange kalorier i løpet av en dag. Og ikke rart at det er fort å legge på seg.

Hvordan kan mindfulness hjelpe?
Mindfulness handler om å være mer oppmersom og tilstede i livet sitt. Du trenger ikke sitte i lotusstilling to timer hver dag for å få til dette. Du kan rett og slett begynne å legge merke til at du spiser og hele opplevelsen av å spise. Dette trenger du ikke å gjøre ved hvert eneste måltid, men av og til når du husker på det.

La oss si at du skal spise en bolle. Da kan du feks gjøre dette:

  • Løft opp bollen og hold den foran deg.
  • Studèr bollen nøye, som om du aldri før har sett en bolle. Vend på den og snu den rundt. Du har iallfall aldri sett akkurat denne bollen bør.
  • Kjenn på bollen. Stryk på den og klem litt på den. Hvordan kjennes den ut?
  • Ta bollen inntil øret. Har bollen sin egen lyd?
  • Nå kan du lukte på bollen. 
  • Og så kan du føre bollen inntil leppene dine. Gape opp, ta et bit og kjenn litt på biten med tunga før du sakte begynner å tygge bollebiten. Ta deg god tid.
  • Nå kan du spise resten :)
Det finnes også mange andre øvelser du kan ta og mange foretrekker å følge en guidet meditasjon som de hører på. Feks finnes det en bra app som heter "Headspace". Søk på AppStore og prøvd den gratis :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

7 matvarer som forbrenner magefettet

Mat som forbrenner fett!

Prøv en rensekur